Kjøpsråd - Hardtail

I mange år var hardtail det eneste alternativet når man skulle kjøpe terrengsykkel. Den ble brukt til alle formål. Grus, sti og til og med i downhill-konkurranser. Men det var da. Nå er det et stort utvalg av ulike typer sykler for terreng. Fulldempede stisykler, cyclocross og grusracere.

DEKKER HARDTAIL FORTSATT ET BEHOV?

Når Alban Lakata blir verdensmester i Marathon Cross Country på en hardtail, så er det en grunn til at han velger akkurat det. Hva med oss andre? I ritt som Birken og Grenserittet utgjør hardtail fortsatt minst 80% av alle sykler. En fordel er allsidighet. Den er lett, har store hjul, ruller bra på grus og enkle stier og er enkel å håndtere. Med stiv bakramme gir den bra respons i aksellerasjoner ut av svinger. Dessuten tar demperen foran det meste av mindre ujevnheter i underlaget. Så skal du ha en sykkel til alt, er det fortsatt åpenbare grunner til å velge hardtail.
En annen god grunn er utvalget. Det er fortsatt et veldig stort utvalg av hardtail-sykler i alle prisklasser i butikkene. Spesielt i sportskjedebutikker.

VÅR ANBEFALING:

Velg en fin aluminiumsramme med gode komponenter og lette hjul. Alt har sin pris, men prøv å finne en sykkel som veier under 11-12 kg. Om du velger 27,5 eller 29" er en smakssak. 29" gjør sykkel litt tyngre å håndtere, men sluker terrenget bra. 27,5" hjul gjør sykkelen litt kvikkere og lettere.